Malvas mystiska flaskpost

Publishing year: 2019-03-28
Document type: Book
Publisher: Storge förlag

Skönlitterär bok för åldern 9-12 år.
Vad är egentligen mod? Kan man lära sig att bli modig? Det frågar sig Malva, elva år, när hon inte lyckas stå inför hela klassen i skolan och berätta om sitt sommarlov. Inte ett vettigt ord får hon fram. De andra barnen fnissar och fröken suckar. En trasig flaskpost blir Malvas räddning. Genom det mystiska receptet i flaskan blir hon mindre än en tumme. Och sugs in i en värld hon aldrig kunnat drömma om. I en komage hamnar hon! Resan genom kons alla magar, för att slutligen hamna i en rejäl ko-blaja, blir till ett livsfarligt äventyr. Både vänner och hotfulla odjur finns bland varelser hon möter. När hon slutligen lyckas bli stor igen och tar sig hem är hon en ny Malva. En elvaårig Malva med MOD. Livsmod.

• ISBN: 9789188453280
Håkan Wallander